Generatiehypotheek

Bij de generatiehypotheek gaan de (groot)ouders samen met het kind de lening aan, voor als het kind zelf de lasten mogelijk niet kan betalen.

Ouders tekenen mee
Met de generatiehypotheek tekenen ouders voor het gedeelte van de lening dat het kind op basis van het inkomen niet zelf kan lenen. De ouders worden hierdoor ook aansprakelijk.

Hypotheek- en rentevorm
Het kind en de ouder kiezen samen met ons een passende hypotheek- en rentevorm. Hierbij houden wordt rekening gehouden met de regels die gelden rondom de hypotheekrenteaftrek. Bij de generatiehypotheek worden de rente en de aflossing van de volledige financiering van de betaalrekening van het kind afgeschreven.

Hypotheekrenteaftrek mogelijk
De rente is voor het kind volledig fiscaal aftrekbaar, mits de hypotheek gebruikt wordt voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van de eigen woning en het kind in maximaal 30 jaar de hypotheek helemaal aflost. De rente is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *