Betaal ik belasting over mijn gouden handdruk bankspaarrekening?

Het saldo op uw gouden handdruk bankspaarrekening valt in box 1 en daarom betaalt u er géén vermogensrendementsheffing in box 3 over. Maar u moet wel inkomstenbelasting betalen over de uitkeringen die u gaat ontvangen

shutterstock_659380306

Gouden handdruk valt niet in box 3

Als u in het verleden een ontslagvergoeding heeft ontvangen dan had u de keuze tussen in één keer afrekenen of één van de drie mogelijkheden om uw gouden handdruk te stallen. Hierbij kon u het geld dat u niet in één keer wou laten uitkeren onderbrengen bij een verzekeraar, een gouden handdruk bankspaarrekening of een stamrecht bv. U kon het bruto bedrag onderbrengen in één van deze drie mogelijkheden en zolang als het geld daar staat valt het in box (werk en inkomen) en niet in box 3 (sparen en vermogen).
Komt het saldo via een uitkerende bankspaarrekening tot uitkering? Dan betaalt u inkomstenbelasting over die uitkering.

Over de uitkeringen van een Gouden handdruk betaalt u wel inkomstenbelasting

U mag zelf bepalen hoe u uw ontslagvergoeding uitkeert. Dat kan in één keer of in termijnen. Over elke uitkering moet u wel inkomstenbelasting betalen. Een gouden handdruk bankspaarrekening is in veel gevallen de slimste manier om uw gouden handdruk in termijnen uit te laten keren.
Kiest u ervoor om de gouden handdruk in één keer te ontvangen dan betaalt u waarschijnlijk een hoger belastingtarief. Dat is afhankelijk van uw totale inkomen. U hoeft geen revisierente meer te betalen al u in één keer uitkeert.

Auteur: Rob van Lingen

Rob jarenlang actief in de financiele wereld en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *