Als ik mijn woekerpolis afkoop, wat zijn dan de gevolgen?

Het afkopen van een woekerpolis kan, maar heeft wel consequenties. Die hangen af van het type woekerpolis.
Doe de woekerpolis check en ontdek wat uw mogelijkheden zijn.

Lijfrente woekerpolis
Koopt u uw lijfrente woekerpolis af, dan dient u de waarde van de polis om te zetten in een ander product. De waarde moet immers gebruikt wordt als lijfrente (aanvulling op uw pensioen). Doet u dat niet, dan betaalt u inkomstenbelasting + revisierente waardoor u maximaal 72% afdraagt.
Dit kunt u voorkomen door de waarde van de polis ‘fiscaal geruisloos’ door te storten op een nieuwe lijfrente, bijvoorbeeld banksparen.

Woekerpolis gekoppeld aan hypotheek
Heeft u een woekerpolis die gekoppeld is aan de hypotheek? Dan kunt u de polis wel afkopen, maar alleen als u er een nieuw product voor in de plaats neemt. De polis was namelijk bedoeld voor zowel de aflossing van de hypotheek op einddatum als een overlijdensdekking als u voor het eind van de looptijd komt te overlijden.
Wilt u de woekerpolis stopzetten, dan zult u dus nieuwe afspraken over het aflossen moeten maken en een losse overlijdensrisicoverzekering sluiten. Wij kunnen voor u voorrekenen welke opties u heeft en wat interessant is. Neem contact met ons op: 085-760 7610

Woekerpolis box 3
Heeft u een woekerpolis waarin u spaart voor een extraatje, maar is u rendement verdampt? Dat kunt u de woekerpolis afkopen en de waarde gewoon op een spaarrekening zetten.

 

Auteur: Jeroen Wolfsen

Jeroen is gecertificeerd financieel planner (FFP) en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *