Wat gebeurt er als ik mijn polis premievrij maak?

Het premievrij maken van een polis, betekent dat u stopt met het betalen van premie. De woekerpolis is daarmee niet direct gestopt. De waarde in polis rendeert nog door en de kosten die de polis maakt ook.

Premievrij maken niet altijd mogelijk
Een woekerpolis die verpand is aan uw hypotheek kunt u niet zomaar premievrij maken. De bank zal de verzekeraar hier geen toestemming voor verlenen. De afspraak met de bank was immers dat u de waarde uit de polis zou gebruiken voor de aflossing van uw hypotheekschuld.

Wel kunt u de polis stopzetten en vervangen voor een ander product. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, of doorloop de woekerpolis check. Dan ziet u online precies wat u wel en wat u niet kunt doen.

Woekerpolis met garantie
Sommige woekerpolissen voor een lijfrente of extra spaargeld (box 3) hebben een garantierendement. Informeer dan eerst naar de gevolgen van het premievrij maken voor deze garantie. Sommige verzekeraars bieden alleen garantie aan als de polis tot de einddatum ongewijzigd doorloopt. Zeker als u een paar jaar voor de einddatum zit, is het stopzetten niet altijd verstandig.

Auteur: Jeroen Wolfsen

Jeroen is gecertificeerd financieel planner (FFP) en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *