Wat is een stuitingsbrief?

Een stuitingsbrief zorgt ervoor dat uw recht op schadevergoeding niet verjaart. Met deze stuitingsbrief ‘stuit’ u de verjaring. Dit betekent dat de verjaringstermijn, die volgens de wet 5 jaar bedraagt, weer opnieuw gaat lopen. Zorg ervoor dat u voor uw eigen dossier een kopie bewaart (voorzien van datum en inclusief verzendbewijs). Indien u een reactie ontvangt van de verzekeraar, bewaart u deze dan ook in uw dossier.
Overigens komt u door het sturen van deze brief niet van uw polis af, het is geen opzegbrief. Laat u eerst goed voorlichten over alle mogelijkheden met uw polis door een onafhankelijk iemand en niet alleen door de bank zelf.

Auteur: Jeroen Wolfsen

Jeroen is gecertificeerd financieel planner (FFP) en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *