Banksparen en het depositogarantiestelsel

Banksparen valt onder het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat uw spaarsaldo beschermd is tegen een faillissement van de bank. De Nederlandse Bank (DNB) staat garant voor € 100.000 per bankvergunning per rekeninghouder.

shutterstock_393603193

Saldo hoger dan € 100.000

Is het bedrag dat u op een bankspaarrekening wilt storten hoger dan € 100.000, dan loopt u met het gedeelte boven de 100.000 risico bij faillissement van de bank. U kunt dit voorkomen door uw geld te spreiden over meerdere banken. Let daarbij wel op bij banken die een bankvergunning delen.

Wanneer keert het Depositogarantiestelsel uit?

Gaat een bank failliet dan keert de DNB (De Nederlandse Bank) vrijwel direct uit. De DNB verhaalt vervolgens zelf de bedragen bij de failliete bank.
Doorgaans krijgen alle rekeninghouders een formulier toegestuurd, waarop ze kenbaar kunnen maken hoeveel geld er op de rekening stond en hoeveel er dus uitgekeerd dient te worden.

Auteur: Rob van Lingen

Rob jarenlang actief in de financiele wereld en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *