Wat gebeurt er als ik een deposito open breek?

Spaar je in een spaardeposito, dan krijg je een hogere rente, omdat je de rente hebt vastgezet voor een vaste periode. Feitelijk zeg je tegen de bank dat je je geld voor een bepaalde tijd niet nodig hebt. Daarom kan de bank jou een hogere rente geven, omdat je tussentijds geen beroep zult doen op je spaarsaldo.

Boete voor opnemen spaardeposito
Neem je je spaargeld eerder op dan afgesproken? Dan betaal je een boete voor de opname. In de meeste gevallen rekent de bank een bepaald percentage van de opname die je doet. In onze vergelijking van spaardeposito’s zie je precies welke boete je betaalt bij een opname voor de einddatum.

Deposito vergelijken
Op moneywise.nl kun je heel snel alle banken vergelijken en zien welke bank de hoogste rente op een depositospaarrekening geeft.

 

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *