Militair en overlijdensriscoverzekering

Als militair loop je een groter risico op overlijden dan een gewone burger, omdat je kan worden uitgezonden naar een oorlogsgebied.
Dit kan problemen opleveren als je een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten.
En dat is zeker het geval als je deze verzekering moet afsluiten voor een hypotheek. Al stellen steeds minder banken een overlijdensrisicoverzekering  verplicht, het is in veel gevallen wel verstandig er eentje af te sluiten

shutterstock_630952934

Het ministerie van defensie heeft dit probleem lang geleden al onderkend en een overeenkomst met verzekeraars afgesloten. Defensie neemt een deel van het risico over van de verzekeraar. Hierdoor zijn er veel meer verzekeraars waar je als militair een overlijdensrisicoverzekering kan afsluiten.

Voorwaarde is dat de verzekering verpand is

Er is wel een hele duidelijk voorwaarde. De overlijdensrisicoverzekering moet verpand zijn aan de bank waar de hypotheek gesloten wordt. En het verzekerd bedrag mag niet meer zijn dan € 400.000.

Wil je als militair een levensverzekering afsluiten die niet verpand is?

Dat kan bij de meeste verzekeraars gewoon. Je moet je wel realiseren dat er geen dekking is wanneer je als militair deelneemt aan oorlogshandelingen of wordt uitgezonden naar het buitenland.

Wil je weten wat de premie is voor een overlijdensrisicoverzekering snel via onze site een berekening maken. Neem wel even contact met ons op, dan kunnen we uitzoeken wat de spelregels bij die betreffende verzekeraar is.

Auteur: Rob van Lingen

Rob jarenlang actief in de financiele wereld en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *