Overstappen van energieleverancier in 3 stappen

Overstappen van energieleverancier loont vaak de moeite. Zeker als je energie afneemt bij 1 van de grote 3 (Nuon, Eneco of Essent). Besparingen van € 200,- per jaar zijn eerder regel dan uitzondering.
Waarom stappen dan niet meer mensen over? Waarschijnlijk omdat mensen denken dat dit veel gedoe is. En niemand wil zonder stroom komen te zitten.
Dit is een misvatting. Overstappen van energieleverancier is zeer eenvoudig. Wij leggen je uit hoe je in 3 stappen kunt switchen van energieleverancier.

overstappen energie

Stap 1: Bereken je premie

Voordat je uitstapt wil je weten welke energieleverancier de laagste kosten rekent voor jouw huishouden.
Bereken online jouw energiekosten

Tip!
Het is aan te raden je jaarrekening erbij te pakken, zodat je qua verbruik zo dicht mogelijk tegen de werkelijkheid aan zit. Zo voorkom je dat je later moet bijbetalen.

Stap 2: Meld je aan bij de nieuwe energieleverancier

Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan direct online aan bij je nieuwe energieleverancier.
Dit doe je door je naam, adres en contactgegevens in te vullen. Ook machtig je de energieleverancier voor het afschrijven van de maandelijkse energiekosten.

Stap 3: Oude energieleverancier wordt opgezegd door de nieuwe maatschappij

Tot slot moet het contract bij de oude energieleveranciers worden opgezegd. Dit regelt de nieuwe energieleverancier voor je. Je hebt hier dus geen omkijken naar.
Afhankelijk van uw huidige contract is de overstap naar uw nieuwe energieleverancier binnen 6 weken gerealiseerd.

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *