Uitleg woonlasten

Als je een huis gaat kopen dan is het verstandig na te denken wat er gebeurt als te maken krijgt met ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.
Als je met een van deze situaties te maken krijgt, dan heeft dat meestal grote gevolgen voor je inkomen. De vraag is dan of je de maandlasten van de hypotheek voor je nieuwe woning nog wel kunt betalen.

Woonlastenverzekering
Je kunt je verzekeren tegen een inkomensterugval door arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. Dat noemen we en woonlastenverzekering. Er zijn een aantal gespecialiseerde verzekeraars die hiervoor producten hebben ontwikkeld. Deze verzekeringen zijn helemaal af te stemmen op je persoonlijke situatie en wensen. Een woonlastenverzekering is niet verplicht maar vaak wel verstandig.

Sociale voorzieningen
Veel mensen denken onterecht dat er goede bescherming is tegen inkomensterugval als je een werknemer bent. Maar in de praktijk krijg je bij arbeidsongeschiktheid al snel te maken met een inkomensterugval. En die kan oplopen tot meer dan 50%.

Onze hypotheekexpert geeft je advies
De hypotheekexpert van Moneywise informeert en adviseert je over de gevolgen arbeidsongeschiktheid en werkloosheid in jouw situatie en wat je kunt doen om dat risico te beperken. Hierbij houden we rekeningen met eventuele aanvullende verzekeringen via je werkgever. Als je het lastig vindt om dit te bespreken tijdens het proces waarbij je de hypotheek regelt, kunnen we ook afspreken om dit te bespreken als je eenmaal rustig in je nieuwe huis woont. Het is goed om je te realiseren dat je in de tussentijd niet verzekerd bent via een woonlastenverzekering.

Indicatieberekeningen
Om je een indicatie te geven wat de kosten zijn om je te verzekeren tegen het risico van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid laten we je de premies zien bij 3 verschillende scenario’s. We gaan hierbij uit van een looptijd van de verzekering die gelijk is aan de rentevastperiode die je hebt gekozen voor je hypotheek.

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *