WOZ-Krediet

Een WOZ krediet, is een krediet dat je alleen kunt afsluiten als je een eigen woning bezit. Bovendien moet er dan sprake zijn van overwaarde. Een WOZ krediet is een alternatief als bijvoorbeeld geld wil lenen voor een verbouwing maar de kosten voor het afsluiten van een extra hypotheek te hoog zijn.

geld lenen WOZ kredeit

Flexibel krediet

Net als bij een doorlopend krediet krijg je een kredietlimiet dat je naar behoefte kunt opnemen.
Je betaalt alleen rente over dat gedeelte wat je hebt opgenomen.
Naast rente moet je ook verplicht aflossen. Dit doe je door een vast percentage van 1%, 1,5% of 2% per maand van het kredietlimiet af te lossen.

Voorbeeld
Erik wil een nieuwe keuken en heeft daarvoor een lening nodig. Hij kiest voor een WOZ-Krediet en leent daarmee € 20.000 tegen 5% per jaar.
Omdat de keuken € 15.000 kost hoeft Erik niet het gehele krediet aan te spreken.
Erik moet het krediet met 1,5% per maand aflossen. Deze aflossing is gebaseerd op het kredietlimiet (€ 20.000). De aflossing bedraagt dus € 300 per maand. Daarnaast betaalt Erik de 1e maand € 62,50 aan rente.
Zijn maandlast ligt dus op € 362,50 per maand.
Na 50 maanden is de volledige schuld ingelost.

Rente WOZ-krediet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting

Omdat Erik de lening heeft gebruikt voor woningverbetering, mag hij indien nog recht heeft op hypotheekrenteaftrek, de rente aftrekken van zijn inkomstenbelasting.

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *