Wanneer kan ik mijn energiecontract opzeggen?

Je kunt altijd je lopende energiecontract opzeggen. Maar als je wil voorkomen dat je een opzegboete moet betalen dan in het goed om rekening te houden met deze drie opzegmomenten.

energiecontract

Zeg minimaal 30 dagen voor de einddatum van je contract op

Loopt je energiecontract op korte termijn af? Zorg dan dat je minimaal 30 dagen voor het einde van je contract opzegt. Je bent dan vrij om over te stappen naar een ander3e energieleverancier en betaalt geen opzegboete.

Na de einddatum van je energiecontract

Is de einddatum van je contract verlopen? Dan mag je huidige leverancier je contract stilzwijgend verlengen voor onbepaalde tijd. Als je opzegt na de einddatum van je contract? Houd dan rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. Eerder kan je nieuwe contract dus niet ingaan. Je hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen.

Duurt het langer voordat je energiecontract afloopt

Loopt je huidige contract nog een langere termijn? Dan kan je opzeggen maar mag je huidige energieleverancier om een opzegvergoeding vragen. Check dus voordat je opzegt of er sprake is van een opzegvergoeding en hoe hoog deze is.

Auteur: Jeroen Wolfsen

Jeroen is gecertificeerd financieel planner (FFP) en weet alles van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *