Wat is de marktwaarde van de woning ná verbouwing?

Het verbouwen of verduurzamen van een woning levert in bijna alle gevallen ook een waardestijging op.

In de meeste gevallen stijgt de waarde van de woning met 70-80% van de kosten van de verbouwing. Uiteindelijk zal de waarde van woning van zowel voor als ná de verbouwing worden bepaald door een taxateur.

Hoeveel de waarde van de woning wordt beïnvloed door de verbouwing, hangt af van de verbouwing zelf. Wanneer achterstallig onderhoud wordt aangepakt, heeft dat een positiever effect op de waarde van de woning dan wanneer de badkamer of keuken wordt vervangen. Dat is in veel gevallen namelijk afhankelijk van smaak. En smaak voegt geen waarde toe aan een woning.

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *