Het is al een aantal jaar geleden dan ik ben gescheiden. Zijn die documenten allemaal echt nodig?

Ja, helaas wel. Ondanks dat de regels van partneralimentatie zijn gewijzigd, zijn er nog heel wat alimentatieregelingen die in totaal 12 jaar doorlopen. Pas als die periode is verstreken, kunnen er geen financiële verplichtingen meer voortkomen uit de scheiding. Dan is het niet langer nodig om alle documenten die voortkomen uit de scheiding aan te leveren. Het is in dat geval voldoende om de inschrijving van de scheiding in de Burgerlijke Stand aan te leveren bij de bank. Het is dan niet meer nodig om het echtscheidingsconvenant of de beschikking van de Rechtbank aan te leveren.

Auteur: Marije Wijshake-Hellemons

Marije is hypotheekexpert bij Moneywise en weet alles van hypotheken een bijbehorende onderwerpen. Heb je een vraag? Bel haar of haar collega's op 085-760 7610

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *