Moet ik altijd naar de notaris voor het ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid?

Ja, hiervoor moet je altijd een bezoek brengen aan de notaris. Je ‘koopt’ namelijk een deel van jouw woning, en hiervoor moet de overdracht geregeld worden. Ook wordt de hypotheekakte aangepast, zodat deze alleen op jouw naam staat. Dit zijn werkzaamheden voor de notaris. De notaris regelt vervolgens ook dat de uitkoop van jouw ex-partner goed verloopt, en die het geld ontvangt wat jullie hebben afgesproken in het convenant.

Auteur: Marije Wijshake-Hellemons

Marije is hypotheekexpert bij Moneywise en weet alles van hypotheken een bijbehorende onderwerpen. Heb je een vraag? Bel haar of haar collega's op 085-760 7610

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *