Mijn pensioeninkomen wordt verevend. Wat is het effect hiervan op mijn hypotheekaanvraag?

Bij verevening heeft de ex-partner recht op de helft van het tijdens huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen. Ook aanvullend pensioen dat je eventueel in die tijd hebt opgebouwd, valt binnen de verevening. Ben je gepensioneerd? Of bereik je binnen 10 jaar de AOW-gerechtigde leeftijd, dan wordt er voor een hypotheekaanvraag gekeken naar het opgebouwde pensioeninkomen. Daarom is het heel belangrijk om de afspraken en het opgebouwde pensioen na verevening duidelijk te hebben. Op basis hiervan kunnen wij dan kijken naar de hypotheekmogelijkheden.

Auteur: Marije Wijshake-Hellemons

Marije is hypotheekexpert bij Moneywise en weet alles van hypotheken een bijbehorende onderwerpen. Heb je een vraag? Bel haar of haar collega's op 085-760 7610

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *