Telt partneralimentatie mee als inkomen voor mijn hypotheekaanvraag?

Moet je partneralimentatie betalen? Dan is dit een financiële verplichting waar banken rekening mee moeten houden. Bij het betalen van jouw maximale hypotheek wordt het bedrag dat jij aan partneralimentatie betaalt afgetrokken van jouw bruto inkomen. Uiteindelijk kun je hierdoor dus minder lenen.

Ontvang je partneralimentatie? Dan kan dit ervoor zorgen dat je een hogere hypotheek kunt afsluiten. Partneralimentatie wordt namelijk gezien als inkomen en mag worden meegenomen als inkomen in de berekening voor de hypotheek. Alimentatie is voor de bank wel een onzekere inkomensfactor, omdat dit vaak een beperkte looptijd heeft, en de afspraken hierover herzien kunnen worden. Daarom neemt niet iedere bank zomaar de alimentatie mee voor een hypotheekaanvraag.

Auteur: Marije Wijshake-Hellemons

Marije is hypotheekexpert bij Moneywise en weet alles van hypotheken een bijbehorende onderwerpen. Heb je een vraag? Bel haar of haar collega's op 085-760 7610

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *