Beleggingsprofiel: Gematigd defensief – Hoe wordt er belegd?

profiel: gematigd defensief
In het gematigd defensief belegt OAKK uw [lijfrente]kapitaal in wereldwijd gespreide indexfondsen met lage kosten. Hierbij kiest OAKK voor grote en bekende fondsen van Blackrock, Vanguard, Northern Trust.

OAKK biedt u binnen het gematigd defensieve profiel 2 varianten:
Markten: OAKK belegt dan 60% in obligatie indexfondsen en 40% in aandelen indexfondsen.

Solid: OAKK belegd dan ongeveer 45% in obligaties indexfondsen en voor ongeveer 30% in aandelen indexfondsen. Het resterende deel van 25% belegt OAKK in een aantal specifieke beleggingsfondsen.
Het doel daarvan is een zo stabiel mogelijk rendement te behalen. Een stabiel rendement is belangrijk bij een reeds opgebouwd kapitaal dat u gebruikt om uw inkomen mee aan te vullen.
De berekening op de website is gebaseerd op de Solid variant.

Voor wie is een gematigd defensief profiel geschikt?
Dit profiel is geschikt als u een hoger rendement verwacht dan van een spaarrekening op de middellange termijn. Er is bereidheid meer risico te accepteren dan met sparen. De beleggingen zijn niet te beweeglijk, maar er wordt een negatief rendement geaccepteerd in een slecht beleggingsjaar.

Rendement
Het defensieve fonds heeft van 31-12-1994 t/m 31-12-2022 een rendement behaald van 4,97% solid strategie).

Beheersvergoeding OAKK
Kiest u voor de Markten variant dan rekent OAKK een lage beheersvergoeding van 0,55%. Kiest u voor de Solid variant dan kan OAKK 0,125% per kwartaal extra kosten in rekening brengen.
Maar alleen wanneer de Solid strategie de afgelopen 12 maanden een positief rendement heeft opgeleverd én de totale risico/rendement verhouding beter is dan de Markten variant. De extra vergoeding is dus op basis van No cure, No pay.

Fondskosten
De indexfondsen waarin belegt wordt kennen een zeer lage kostenstructuur van gemiddeld 0,15% deze kosten zij volledig verwerkt in de fondsen.

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *