Kun je rente verdienen op cryptocurrencies?

Okx,Okb,Cryptocurrency,Golden,Coin,In,Hand,Abstract,ConceptCryptocurrency is al jarenlang een enorm interessante beleggingsoptie voor mensen die niet bang zijn voor een hoger risico, want hier komt ook een potentieel zeer hoog rendement bij kijken.

Maar wist je dat cryptocurrency een stuk veelzijdiger is dan gewoon een volatiele en speculatieve investeringsvorm? Je kan er geld mee verdienen op meerdere manieren, niet alleen door het goedkoop te kopen en laag te verkopen.

De opkomst van gedecentraliseerde financiering (DeFi) en verschillende financiële platformen heeft het immers mogelijk gemaakt om passief inkomen te genereren uit bezitten van crypto.

Rente verdienen op cryptocurrencies is dus absoluut mogelijk en in dit artikel geven we je even een overzicht van de verschillende manieren hoe je rente kan verdienen op cryptomunten!

Staking

De meest prominente manier om passief rente te verdienen met crypto is staking: het proces waarbij je je cryptomunten vastzet in een blockchain-netwerk om de transacties te ondersteunen en te beveiligen. Je helpt in feite het netwerk verder en krijgt hiervoor in ruil beloningen, meestal in de vorm van extra cryptomunten, of gewoon cash geld. Staking is zeker niet de standaard bij alle cryptomunten, maar wel redelijk gebruikelijk bij crypto’s die gebruikmaken van een Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme.

Wanneer je op zoek bent naar de meest interessante crypto presales of nieuwe cryptomunten om in te beleggen, dan is het altijd een goed idee om rekening te houden met de mogelijkheid tot staking, zoals Joren Verdoes van Techopedia aangeeft.

Lending platforms

Via bepaalde platforms kan je je cryptomunten uitlenen aan andere gebruikers of aan het platform zelf. In ruil daarvoor ontvang je rente over de uitgeleende bedragen. Een erg simpel concept, vergelijkbaar met een rekening bij een bank waarop je ook rente ontvangt – maar bij lending platforms ligt de rente vaak aanzienlijk hoger.

Lending platforms kunnen zowel gecentraliseerd als gedecentraliseerd zijn: je kan gebruikmaken van een derde partij (een middelman) of rechtstreeks handelen met andere gebruikers.

Yield farming

Een derde grote optie is yield farming, ook wel bekend als liquidity mining. Bij deze strategie stort je cryptomunten in de zogenaamde liquidity pools en krijgt hierop een rendement. Dergelijke pools ondersteunen immers gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) door liquiditeit te bieden voor transacties. Dit is vaak de meest lucratieve optie, maar het brengt ook risico’s met zich mee.

Crypto-spaarrekeningen

Tot slot hebben we crypto-spaarrekeningen, een mix van de revolutionaire crypto- en blockchaintechnologie met de oude en bekende spaarrekeningen. Sommige grote crypto-exchanges en gespecialiseerde financiële dienstverleners bieden deze rekeningen aan en je kan hier je cryptomunten vastleggen en er rente op verdienen.
Het concept is vrijwel identiek aan traditioneel sparen, maar de rentepercentages zijn wel meer fluctuerend, afhankelijk van de marktomstandigheden en de specifieke cryptomunten die je bezit. Dit is dezelfde overweging waarmee je te maken kan krijgen in cryptocasino’s, waar de waarde van je balans ook kan dalen en stijgen afhankelijk van de status van de cryptomarkt. Hou hier dus altijd rekening mee!

Auteur: Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten waaronder [category]. Heb je een vraag? Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *